De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Ayam Kalasan
Sambal voor bij de Ayam Kalasan
Ingrediënten:
- 50 ml. water
- 15 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kook de lomboks en de tomaten in voldoende water tot ze zacht zijn geworden. Haal ze uit het water, verwijder de steeltjes en pureer ze samen met de knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de puree tot het geurig begint te ruiken. Voeg de suiker, het zout en 50 ml. water toe en stoof de sambal tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Lekkere sambal voor bijvoorbeeld gefrituurde kip.
download