De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Bacem Tiga
Gestoofde, gebakken zoete tempeh
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 7,5 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 1 schijfje gula djawa
- 3 eetlepels ketjap manis
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en rasp de laos. Verkruimel de gula djawa. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Giet het kokoswater in een pan, doe er de tempeh, de bumbu en de overige kruiden bij en breng het geheel aan de kook. Laat het koken tot het water is verdampt. Verhit een beetje olie en bak de tempeh mooi bruin van kleur.
download