De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Kuning
Krokant gebakken gele kip
Ingrediënten:
- 1 kip
- 5 dl. water
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Hak de kip in 6 of 8 stukken. Kneus de serehstengel. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta, wrijf de kip hiermee in en laat het een uur marineren. Breng het water aan de kook samen met de daun salam, sereh en de daun djeruk purut. Voeg de kip toe en kook de kip hier in gaar. Schep de stukken kip uit het water, dep ze droog en bak ze dan in ruime hete olie rondom bruin.