De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pangsit Goreng Ayam
Gefrituurde, gevulde enveloppes met kip en garnalen
Ingrediënten:
- 15 Won Ton deegvellen
- olie om te frituren
Vulling:
- 150 gr. kippengehakt
- 100 gr. garnalen
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- halve eetlepel maizena
- 3 eetlepels water
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel vissaus
- halve eetlepel sesamolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- peper
Bereiding:
Hak de knoflook, de djahe en de garnalen fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Meng de maizena met het water tot een papje. Fruit de knoflook en djahe in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de kip en garnalen toe en bak tot het van kleur is veranderd. Voeg de bumbu toe, roer alles goed door elkaar en bak het gehakt en de garnalen gaar. Doe de lente-ui er bij en bind het met de maizena, laat de vulling afkoelen. Leg wat vulling op een Won Ton vel, maak de randen nat met water, sla de vellen dubbel en druk de randen goed vast. Frituur de pangsits in hete olie gaar en mooi bruin.