De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Bumbu Pecel
Pittige pindasaus voor pecel met groente
Ingrediënten:
- 250 gr. geroosterde pinda's
- 25 gr. gula djawa
- 2,5 dl. kokend water
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asempasta
- 2 theelepels zout
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd ze zo klein mogelijk. Schil de kencur en snijd het fijn. Hak de gula djawa in kleine stukjes. Snipper de knoflook, rawits en lomboks. Maal alle ingrediënten in de vijzel fijn en voeg al vijzelend het water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
download