De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pastei Ayam Dua
Gevulde pasteitjes met kipfilet en groenten
Ingrediënten:
- 200 gr. bloem
- 25 gr. margarine
- 1 dl. melk
- 1 ei
- zout
- olie
Vulling:
- 200 gr. kipfilet
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 lente-ui
- 1 theelepel sambal
- djinten
- serehpoeder
- ketumbar
- laos
- kerrie
Bereiding:
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Snijd de ui zo klein mogelijk, snijd het wit van de prei en de lente-ui in dunne ringen, snijd de wortel in blokjes, pers de knoflook en rasp de djahe. Meng de bloem, margarine, ei, melk en het zout tot een glad en soepel deeg, laat het een poosje rusten. Fruit in een beetje olie de ui en de wortel tot ze zacht worden. Doe de kip er bij en bak totdat die van kleur verandert, bak de prei mee. Doe de knoflook, sambal en de djahe er bij en schep het geheel goed door. Strooi de andere kruiden er naar smaak bij. Voeg het lente-uitje toe en laat de vulling helemaal afkoelen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 5 mm. dik. Snijd een rondje uit, leg een paar theelepels vulling er op en sla het dubbel. Druk de randen goed aan en laat de pasteitjes even rusten. Verhit de olie en frituur de pasteitjes goudbruin krokant. Serveer met sweet chilisaus.