De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cumi-Cumi Masak Peteh
Gestoofde inktvis met petehbonen
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 20 petehbonen
- 5 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 2 limoenen
- 8 sjalotten
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asemwater
- zout
- suiker
Bereiding:
Pers de limoenen uit en snijd de inktvis in stukken. Snijd de sjalotjes en lomboks fijn en de tomaat in stukjes. Maak van de lomboks, sjalotten, tomaat en trassi een pasta in de blender. Doe de asem er bij en pureer dit nog eens. Verhit een beetje olie en fruit de pasta tot het gaat geuren. Doe de inktvis er bij en bak die even mee. Doe de hele rawits, petehbonen, zout en suiker erbij en stoof hierin de inktvis gaar. Roer het limoensap er door en breng het geheel op smaak met zout en suiker.
download