De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Kukus Sambal Siram
Gestoomde red snapper overgoten met een zure, kruidige saus
Ingrediënten:
- 400 gr. red snapper
- 75 gr. ananas
- 50 ml. olie
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 2 citroenen
- 3 limoenen
- 5 daun djeruk purut
- halve daun kunyit
- 1 handvol kemangi
- 1 eetlepel korianderblaadjes
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tomaten
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker
Bereiding:
Wrijf de vis in met zout en suiker, kerf de huid met een scherp mes in en stoom de vis 15 min. of tot het gaar is. Snijd de ananas, sjalotjes, knoflook en lente-uitjes fijn. Snijd de daun djeruk purut, daun kunyit, kemangi en korianderblaadjes zeer fijn. Pers de limoenen en citroenen uit. Verhit de olie en fruit de kleingesneden ingrediënten tot het begint te geuren en schep het uit de pan. Rooster de trassi in een koekenpan en blend de bumbu samen met het citroen- en limoensap tot een pasta. Meng beide bumbu's goed door elkaar en schenk dit over de vis.