De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Tempeh Tauge
Gestoofde tempeh met tauge en kouseband
Ingrediënten:
- 200 gr. tempeh
- 50 gr. tauge
- 5 slierten kouseband
- 4 eetlepels water
- zout
- suiker
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
Bereiding:
Verhit voldoende olie om te frituren. Snijd de tempeh in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd de kouseband in stukjes van ca. 3 cm., snijd de sjalotten en rode en groene lomboks in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de tempeh, water, kouseband, zout en suiker toe en stoof de kouseband gaar. Schep de tauge door het gerecht en dien het meteen op.
download