De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kopi Santen
Kruidige, zoete koffie met kokosmelk
Ingrediënten:
- 2 eetlepels gemalen koffie
- 50 ml. santen
- 30 gr. gula djawa
- 6 dl. water
- 4 cm. djahe
- 2 serehstengels
Bereiding:
Schil en kneus de djahe. Plet het witte deel van de serehstengels. Breng het water met de sereh en de djahe aan de kook, laat dit even door koken. Schenk dit op de gemalen koffie en laat het even trekken. Zeef de koffie in een kan, doe de gula djawa er bij en roer tot de suiker is opgelost. Breng de santen aan de kook en schenk dit bij de koffie. Warm serveren.
download