De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sup Kambing Kacang Hijau
Rijkelijk gekruide soep met geitenribben en kacang hijau
Ingrediënten:
- 500 gr. geitenribben
- 150 gr. kacang hijau
- 2 ltr. water
- 5 kruidnagels
- 1 ui
- 1 nootmuskaat noot
- 3 cm. kaneel
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
Garnering:
- lente-ui
- selderie
- bawang goreng
Bereiding:
Week de kacang hijau een nacht in water en kook ze daarna gaar. Snijd de ribben in stukken en kook ze bijna gaar. Rasp de nootmuskaat, plet de djahe en snijd de ui grof. Doe de nootmuskaat met de kaneel, kruidnagels en de djahe bij de ribben en kook het vlees gaar. Doe de kacang hijau er bij en roer goed door. Bak de ui in de olie tot het gaat geuren en roer de ui ook door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi voor het opdienen fijngesneden lente-ui, selderie en bawang goreng over de soep.