De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Daging Smoor Jepara
Gesmoorde schenkel in een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. schenkel
- 1 ltr. water
- halve theelepel zout
- kwart theelepel witte peper
- halve theelepel nootmuskaat
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 1 cm. djahe
- 2 lomboks
Bereiding:
Snijd de schenkel in blokjes van 4x4 cm. Snijd de sjalotten, djahe en lomboks fijn en maal dit tot een bumbu. Breng het water aan de kook. Voeg dan het vlees, zout, witte peper en de nootmuskaat toe en kook tot het vlees mals is. Haal het vlees uit het water en bewaar de verkregen bouillon. Verhit de olie, fruit de bumbu tot het begint te geuren en voeg dan het vlees toe. Voeg de ketjap toe en roer het geheel goed door. Voeg hierna de bouillon toe en kook het vlees verder op laag vuur tot het gaar is.