De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rujak Tahu Sayur Pedis
Gemengde salade met groente, tahu en een hete saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 200 gr. aardappels
- 100 gr. su-un
- 100 gr. tauge
- 100 gr. komkommer
- 100 gr. sla
- 50 gr. suiker
- 2 dl. kokend water
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel azijn
- olie om te frituren
Bumbu:
- 50 gr. ebi
- 10 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
Bereiding:
Week de su-un in kokend water en laat het goed uitlekken. Kook de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de tahu en komkommer in blokjes. Verhit voldoende olie en frituur de tahu goudbruin, laat het goed uitlekken. Spoel de tauge met heet water af. Snijd de rawits, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta in de vijzel. Meng dit met de azijn, zout, suiker en kokend water, roer de saus goed door. Leg de slablaadjes in een schaal, schik de su-un en de groenten er op en schenk de saus er over heen. Direct serveren.