De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Terik Tahu Tempeh
Gestoofde tofu en tempeh in kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 6 dl. santen
- 1 blok tempeh
- 1 blok tahu
- 3 daun djeruk purut
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes van ca. 4x2 cm. en snijd de tahu in blokjes van ca. 5 cm. Schil de laos en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu in hete olie tot het begint te geuren. Doe de santen er bij en voeg de daun djeruk purut toe, breng het geheel aan de kook. Voeg de tahu en tempeh toe en stoof tot de saus is ingedikt.