De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Balado Ikan Tenggiri
Zeer hete, droog gebakken makreel
Ingrediënten:
- 3 makrelen
- 12 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 50 gr. gedroogde pepers
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos
Bereiding:
Snijd de makrelen in moten. Hak de sjalotten en de knoflook grof. Plet de serehstengel, schil de djahe, kunyit en laos en snijd ze fijn. Marineer de vis 15 min. in het limoensap en het zout. Verhit de olie en frituur de vis in de olie bruin en droog. Maak van de bumbu een pasta en fruit die met de sjalotten, knoflook, daun djeruk purut en sereh in wat olie tot het gaat geuren. Doe de vis er bij en bak het gaar, zorg er voor dat de vis goed is bedekt met de kruiden.
download