De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bubur Gurih Atjeh
Hartige rijstepap met kip
Ingrediënten:
- 250 gr. kipfilet
- 250 gr. rijst
- 1 ltr. water
- 3 dl. santen
- 2 stengels selderij
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel peper
- kwart theelepel djinten
Bereiding:
Was de rijst goed en laat het uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Kook de rijst in het water samen met de santen en zout tot een pap. Snijd de sjalotjes, knoflook en djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in olie tot het gaat geuren. Voeg de kip toe, bak het gaar en roer de kip door de rijstepap. Als de pap te dik is voeg dan hete bouillon toe. Breng de pap aan de kook en voeg de selderij toe. Doe de pap in een schaal en bestrooi het met de lente-ui.