De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Asem Pedis
Gestoofde kip in een hete saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 7 dl. water
- 1 daun kunyit
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 15 rode rawits
- 10 sjalotten
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en rawits fijn. Schil de djahe en laos en snijd deze ook fijn. Wrijf de kruiden voor de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in de wok tot het gaat geuren en voeg de kip toe. Bak de kip even aan en voeg hierna het water toe samen met de asem, zout en de daun kunyit. Stoof de kip gaar en laat het zachtjes doorkoken tot er een saus ontstaat. Schep de saus over de kip en serveer warm.
download