De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Goreng Berbumbu
Gefrituurde tofu gestoofd in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 400 gr. tahu
- 1,5 dl. santen
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel asemwater
- olie om te frituren
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 4 theelepels gula djawa
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tahu in stukken. Schil en rasp de laos. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in een beetje olie samen met de daun salam en laos tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de santen en asemwater toe en breng het aan de kook. Leg de tahu in de santen en roer het tijdens het koken goed door. Verhit ruim olie om te frituren. Haal de tahu uit de santen, dep ze droog en frituur de tahu mooi bruin.