De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Teri
Sambal van gezouten visjes met tomaat en limoen
Ingrediënten:
- 50 gr. ikan teri
- 10 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 tomaten
- 2 limoenen
- 6 takjes kemangi
- olie
Bereiding:
Snijd de limoenen in stukken, schraap het vruchtvlees van de schil en hak het in stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes en hak de kemangi fijn. Snijd de rawits fijn en snijd de sjalotjes in dunne ringen. Spoel de ikan teri onder de kraan, dep het droog en frituur het krokant in wat hete olie. Meng alle ingredienten door elkaar en laat het enkele uren in de koelkast marineren.
download