Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gulai Ikan
Sateh Manis
Smoor Betawi
Gurame Asam Manis
Sambal Teri Jengki
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Teri Jengki
Sambal van zoute visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 100 gr. ikan teri
- 20 petehbonen
- 1 tomaat
- 2,5 dl. santen
- 1 eetlepel limoensap
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 7 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Snijd de tomaat grof en halveer de petehbonen. Frituur de ikan teri droog krokant. Snijd het witte deel van de sereh in ringen en de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de pasta in de olie totdat het gaat geuren. Doe de tomaat er bij en bak het even mee. Voeg de petehbonen en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Kook de saus tot het de gewenste dikte heeft. Roer de ikan teri en het limoensap er door en serveer direct.
Sambal Teri Jengki