De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Badjak Special
Sambal op basis van rawits
Ingrediënten:
- 75 ml. olie
- 20 rode rawits
- 3 daun djeruk purut
Bumbu:
- 100 gr. gedroogde pepers
- 10 groene rawits
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula merah
Bereiding:
Verwijder de nerven van de daun djeruk purut en snijd ze zo klein mogelijk. Snijd alle ingrediënten voor de bumbu fijn, maal de bumbu tot een pasta en fruit het in hete olie totdat het gaat geuren. Voeg de daun djeruk purut en de rode rawits toe en schep het goed door. Doe de sambal in een schone, uitgekookte pot en laat afkoelen.
download