De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Fu Yong Hai Empat
Omelet met krab, garnalen en groenten in een saus
Ingrediënten:
- 7 eieren
- 75 gr. garnalen
- 150 gr. krab
- 50 gr. ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- olie
Saus:
- 25 gr. ui
- 50 gr. erwten
- 50 gr. wortel
- 1 dunne prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 dl. water
- 5 eetlepels tomatensaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel maïzena
- 1 eetlepel margarine
Bereiding:
Hak de ui en de knoflook fijn en hak de garnalen grof. Haal de zaadjes uit de lomboks en snijd ze over de lengte in repen. Snijd de wortels in dunne reepjes, snijd de prei in ringen en haal die uit elkaar. Los de maïzena op in een beetje water. Klop de eieren met het zout en de peper schuimig. Fruit de knoflook en ui zacht, doe de garnalen er bij en bak tot ze van kleur veranderen. Haal alles uit de pan. Roer het krabvlees en de garnalen door het ei en bak daarvan op laag vuur omeletten.
Saus: Fruit de ui en de knoflook in de margarine. Doe de andere groenten er bij en bak ze even mee. Doe de kruiden en het water er bij en breng het geheel aan de kook, bind de saus met het maïzenapapje. Breng de saus op smaak en giet het over de omeletten.