De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Singkong Balado Dua
Cassave kroepoek bedekt met een zoete hete saus
Ingrediënten:
- 1 kg. cassave
- 150 gr. rode lomboks
- 8 sjalotten
- 3 dl. kokend water
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kapur sirih
- zout
- olie
Bereiding:
Schil en was de cassave. Los de kapur sirih op in het water en roer het door. Snijd de cassave in hele dunne plakjes en week het 1 uur in het kapur sirihwater. Droog de plakjes en frituur ze in hete olie gaar en droog, laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de lomboks en sjalotjes fijn, maal ze tot een pasta en fruit die in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de suiker en het zout toe en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de cassave toe en zorg er voor dat de kroepoek volledig is bedekt met de saus.
download