De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pempek Kulit Ikan
Gefrituurde viskoekjes
Ingrediënten:
- 250 gr. makreel
- 250 gr. tapiocameel
- 1 dl. water
- 2 eieren
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- halve theelepel bakpoeder
- 1 theelepel aromat
- peper
- zout
Bereiding:
Hak de makreel fijn. Snijd de lente-ui en de sjalotten in dunne ringen en pers de knoflook uit. Zeef het meel met het bakpoeder. Roer de vis, het zout en het water door elkaar. Doe dan de eieren, lente-ui, sjalotten, knoflook, aromat en de peper er bij en meng goed door elkaar. Roer dan beetje bij beetje het meel er door tot een dik beslag. Neem een bal van het deeg en druk die een beetje plat. Frituur de koekjes in niet te hete olie bruin en gaar, laat ze goed uitlekken.
download