Rendang Hati Ampela Ayam
Kippenlevers en maagjes in pittige kokossaus
Ingrediënten:
- 250 gr. kippenlevertjes
- 250 gr. kippenmaagjes
- 7,5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 1 daun kunyit
- halve eetlepel asempasta
- 1 eetlepel limoensap
- zout
- olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 7 rode lomboks
- 4 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel ketumbar
- zout
- peper
- suiker
Bereiding:
Marineer de levertjes en maagjes in zout, limoensap en olie en laat ze 30 min. staan. Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de kunyit en djahe. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in olie totdat het gaat geuren. Doe de levertjes en maagjes er bij en bak ze even mee. Voeg de daun kunyit, asempasta en de serehstengel toe en giet de santen er bij. Stoof tot de maagjes en levertjes gaar zijn en het gerecht bijna droog is.