De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Goreng Magelangan
Pittige gebakken rijst met mie
Ingrediënten:
- 250 gr. gekookte rijst
- 100 gr. gekookte mie
- 2 koolbladeren
- 1 lente-ui
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 takjes selderie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 4 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de koolbladeren fijn, snijd de lente-ui in ringen en hak de selderie klein. Snipper de ingredienten voor de bumbu, maal dit fijn in de vijzel en fruit de bumbu in de olie tot het gaat geuren. Doe de kool, lente-ui, rijst en noedels er bij en schep het een paar keer door. Verkruimel het bouillonblokje er boven en voeg de ketjap toe. Schep het geheel goed door en bestrooi het met de selderie.
download