De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tempeh Goreng Bumbu Bali
Gefrituurde blokjes tempeh in een pittige saus
Ingrediënten:
- 250 gr. tempeh
- 2 dl. water
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 1 eetlepel ketjap manis
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Ontvel de tomaat en snijd het in stukken. Kneus de serehstengel. Snijd de tempeh in blokjes, frituur het goudbruin in ruime olie, laat het uitlekken en houd het apart. Schil de djahe en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in 2 eetlepels olie tot het begint te geuren. Voeg de ketjap, tomaat, sereh, suiker en zout toe en schep het goed door. Voeg het water toe en laat het pruttelen totdat de saus dikker wordt. Schep de tempeh er door en zorg ervoor dat alle blokjes met saus zijn bedekt.