De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Masak Bumbu Rujak
Gestoofde tempeh in een pittige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 5 dl. dikke santen
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels gula bali
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 1 cm. kunyit
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en kneus de sereh. Schil de laos en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit met de daun djeruk purut en sereh tot het begint te geuren. Voeg de tempeh toe en schep het goed door zodat de tempeh bedekt is met de kruiden. Voeg de santen, gula bali, zout en asemwater toe en stoof het geheel tot de saus ingedikt is.
download