De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bandeng Bumbu Bali
Zeer pittige moten makreel
Ingrediënten:
- 1 kg. makreel
- 200 gr. rode lomboks
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 1 theelepel zout
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel ketjap manis
- zout
- olie
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd hem in vier moten. Smeer de vis in met het limoensap en wat zout en laat het een half uur staan. Ontpit de lomboks en maal ze samen met de sjalotten, knoflook en djahe fijn en fruit het in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de ketjap en de vis toe en bak de vis hier in gaar.
download