De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dendeng Gepuk
Krokant gebakken rundvlees
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 5 dl. santen
- 1 dl. bouillon
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- zout naar smaak
- bruine suiker naar smaak
- olie
Bumbu:
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Kneus de sereh, snipper de knoflook, schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Maal van de bumbu een pasta en fruit dit samen met de sereh en daun salam tot het begint te geuren. Voeg dan de santen, bouillon, zout en suiker toe, breng dit aan de kook en kook hierin het vlees half gaar. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in plakken. Doe dan het vlees terug in de bouillon en kook het helemaal gaar. Haal het vlees uit de bouillon, sla het wat platter en bak het in hete olie bruin en krokant.