De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sop Krim Jagung
Romige maïssoep met kip en kruiden
Ingrediënten:
- 200 gr. maïs
- 100 gr. kipfilet
- 8 dl. kippenbouillon
- 1 dl. melk
- 3 eetlepels margarine
- 2 eetlepels bloem
- halve ui
- 2 teentjes knoflook
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding:
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pureer de maïskorrels grof. Verhit de margarine in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de kip toe en bak tot deze van kleur verandert. Roer de bloem erdoor en bak tot de margarine de bloem heeft opgenomen. Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de melk erbij en kook tot de gewenste dikte. Roer de gepureerde maïs erdoor.
download