De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Kruidig, gebakken tempeh met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 100 gr. daun kemangi
- 10 groene lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. kencur
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en frituur ze in hete olie bruin. Laat ze goed uitlekken. Maal de lomboks, knoflook, kencur, zout en bruine suiker tot een pasta en fruit die in olie totdat het gaat geuren. Doe de tempehblokjes er bij en bak even mee. Bestrooi het gerecht met de daun kemangi.
download