De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Goreng Kalasan
Droog en krokant gefrituurde kip
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2 eetlepels limoensap
- 2 teentjes knoflook
- 5 dl. kokoswater
- 50 gr. gula djawa
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. laos
- peper
- zout
Bereiding:
Pers de 2 teentjes knoflook. Smeer de kip in met zout, knoflook en limoensap en laat het minstens een uur marineren. Snijd de sjalotjes, knoflook en laos fijn en maal de bumbu tot een pasta. Kook de kip in het kokoswater met de kruidenpasta, daun salam, gula djawa en de ketjap en kook tot al het water is verdampt. Dep de kip droog en laat het afkoelen. Verhit olie om te frituren en frituur de kip mooi bruin.
download