De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Sukabumi
Gefrituurde kip bestrooid met deegkruimels en sambal
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 5 dl. santen
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- halve cm. laos
- 3 eetlepels rijstmeel
Bumbu:
- 8 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 4 kemirienoten
- halve eetlepel ketumbar
- 1 theelepel zout
Sambal:
- 5 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 1 stukje trassi
- 1 tomaat
- 30 gr. bruine suiker
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd voor de sambal de lomboks, rawits, sjalotjes en tomaat fijn. Maal alle ingredienten voor de sambal fijn tot een pasta en fruit dit in olie tot de gewenste dikte. Rasp de laos, bestrooi de sambal hiermee en houd het apart.
Rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan en kneus de sereh. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot je een pasta hebt. Kook de kip in de santen samen met de bumbu, daun salam en de sereh gaar. Haal de kip uit de santen en laat het goed uitlekken. Zeef de santen en bewaar 3,5 dl. Neem wat van de vloeistof, roer er het rijstmeel door tot een papje en roer het door de santen. Haal de kip door dit beslag, frituur de kip bruin en krokant en laat het goed uitlekken.
Giet de rest van het beslag in de hete olie en frituur het bruin. Schep het snel uit de olie, laat het uitlekken en verkruimel het. Strooi deze kruimels over de gebakken kip. Serveer de kip met de sambal.