De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Oseng Daun Pepaya
Papayabladeren gestoofd in kokosmelk met jonge kokos
Ingrediënten:
- 350 gr. daun pepaya
- 100 gr. kelapa muda
- 1 dl. santen
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 3 eetlepels zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- gula merah naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Kneed de bladeren met de drie eetlepels zout om het water uit de bladeren te trekken, spoel ze af en kook ze in wat water bijna gaar. Laat de bladeren uitlekken en afkoelen en snijd ze klein. Schil en rasp de laos en snijd de kelapa muda klein. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks en maal de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu samen met de laos en daun salam in hete olie totdat de geuren vrijkomen. Schep de kokos door de bumbu. Voeg dan de daun pepaya en de santen toe, breng het geheel aan de kook en stoof de papayabladeren gaar.