De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pastei Tutup Tahu
Gegratineerde ovenschotel met tofu en gehakt
Ingrediënten:
- 500 gr. tahu
- 250 gr. gehakt
- 100 gr. wortels
- 50 gr. geraspte kaas
- 1 ui
- 1 eetlepel selderie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Saus:
- 1 dl. melk
- 4 eieren
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tahu in plakjes van een halve centimeter. Snijd de wortels in blokjes en hak de ui en selderie fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en wortels tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe met nootmuskaat, peper en zout en bak tot het van kleur verandert.
Klop de melk, eieren, nootmuskaat, peper en zout goed door elkaar om de saus te maken. Vet een vuurvaste schaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een laagje saus in de schaal, strooi er wat gehakte selderie over en leg hierin de plakjes tahu. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi de schotel met de rest van de selderie en strooi er geraspte kaas overheen. Bak de schotel in 20 min. op 180 graden tot hij gaar en goudbruin is.