Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Pastei Tutup Jamur

Hartige aardappelschotel met kip, champignons en doperwten


Ingrediënten:

- 300 gr. aardappelen
- 1 dl. melk
- 2 eieren
- 2 theelepels peper
- 1 theelepel zout

Vulling:

- 200 gr. champignons
- 100 gr. doperwten
- 100 gr. kippengehakt
- 3 dl. melk
- 2 eieren
- halve ui
- 3 eetlepels bloem

Bereiding:

Snijd de aardappelen in dunne plakken. Hak de ui fijn en snijd de champignons in tweeën. Klop de eieren los. Verhit een pan en fruit de ui zacht. Voeg het kippengehakt toe en bak tot de kleur verandert. Roer de bloem erdoor en bak deze gaar. Schenk al roerend beetje bij beetje de melk erbij en kook tot er een dikke massa ontstaat. Roer de doperwten en champignons erdoor.

Klop in een kom de eieren met de rest van de melk, zout en peper door elkaar. Vet een vuurvaste schaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem met aardappelplakjes en schenk er wat eimengsel overheen. Verdeel het gehaktmengsel erover en strijk dit glad. Leg hierop weer aardappelplakjes en schenk als laatste het eimengsel erover. Bak de schotel in 20 min. in de oven tot hij gaar en goudbruin is.

download