De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kerak Telor
Omeletten met ketan, kokos en gedroogde garnalen
Ingrediënten:
- 500 gr. witte ketan
- 100 gr. ebi
- 10 eieren
- 6 eetlepels bawang goreng
Bumbu:
- 150 gr. kokos
- 5 rode lomboks
- 4 cm. kencur
- 3 cm. djahe
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Week de ketan een hele nacht in water. Kluts de eieren los. Week de garnalen in heet water, knijp ze uit, pureer ze en rooster het in een droge koekenpan. Rooster ook de geraspte kokos in een droge koekenpan goudgeel. Schil de kencur en djahe en snijd ze fijn. Snipper de lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta.
Doe 2 eetlepels ketan in een hete, droge wok en druk het goed aan. Bak de rijst gaar en droog. Giet er dan 5 eetlepels ei over en 1 eetlepel bumbu. Roer de eieren om en bak de omelet droog. Strooi er wat gedroogde garnalen en bawang goreng over. Bak de rest van de omeletten op de zelfde manier.