De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Pindang Serani
Gestoofde kip met een frisse smaak
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 6 eetlepels olie
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- asem
- 1 serehstengel
- zout
- citroensap
Bereiding:
Snipper de ui fijn. Los de asem op in twee eetlepels warm water en zeef het. Snijd de kip in stukken en wrijf het daarna in met asemwater en zout, ca. 1 uur in laten intrekken. Uien, knoflook, laos en kunyit tot een pasta wrijven en fruiten in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen. Bak dit alles samen tot de kip bruin is. Water en de sereh toevoegen. De kip nu laten stoven tot deze gaar is. Afmaken met citroensap.
download