De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Lombok Hijau
Tempeh en kouseband gestoofd in pittige kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 3 dl. dunne santen
- 1,5 dl. dikke santen
- 10 groene lomboks
- 10 slierten kouseband
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- halve theelepel trassi
- halve theelepel gula merah
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in repen van ca. 0,5 cm. Snijd de sjalotten en lomboks in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en maal ze grof. Kneus de laos en snijd de kouseband in stukken. Frituur een handje vol tempeh in hete olie mooi bruin en laat het uitlekken. Breng de dunne santen aan de kook en voeg al roerend de ongebakken tempeh, sjalotten, knoflook, kemirienoten, lomboks, trassi, laos en daun salam toe. Voeg de kouseband toe en kook ze half gaar. Roer de dikke santen met de gula merah en het zout er door en kook het geheel tot de kouseband gaar is. Serveer de sayur met de gebakken tempeh.