De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bacem Tahu dan Tempeh
Gefrituurde, zoete tahu en tempeh
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 1 blok tahu
- 1 ltr. water
- 100 gr. gula djawa
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asemwater
- olie om te frituren
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Rasp de gula djawa, snijd de laos in dunne plakjes en rooster de ketumbar en de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de tahu en tempeh in niet al te dunne plakken. Meng in een pan de bumbu met de gula djawa, ketjap, asemwater, laos en daun salam en wentel de tahu en tempeh hier in. Giet het water er bij en zorg er voor dat de tempeh en tahu onder staan, laat het een half uur marineren. Breng het aan de kook en laat het water verdampen. Verhit de olie en frituur de tahu en tempeh daarna mooi bruin.