De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Telor Balado Peteh
Gefrituurde eieren in een hete saus met petehbonen
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 10 petehbonen
- 1 tomaat
- 5 daun djeruk purut
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel asemwater
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- olie
Bumbu:
- 6 rode lomboks
- 5 gedroogde pepers
- 4 lente-uitjes
Bereiding:
Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en dep ze droog. Frituur de eieren in hete olie totdat ze van kleur veranderen en laat ze uitlekken. Verkruimel het bouillonblokje. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd de bladeren zo klein mogelijk. Snijd de petehbonen in tweeën. Stamp de gedroogde pepers fijn en snijd de lente-uitjes en lomboks in ringen. Ontvel de tomaat en snijd het in stukken. Fruit de bumbu in olie tot het gaat geuren. Voeg de daun djeruk purut, petehbonen en tomaat toe en roerbak het even mee. Voeg de eieren, zout, suiker en het bouillonblokje toe. Doe het asemwater er bij en roer het geheel goed door.