De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bebek Betutu Bali
Gevulde eend op Balinese wijze
Ingrediënten:
- 1,5 kg. eend
- 100 gr. cassavebladeren
- 5 eetlepels olie
- bananenbladeren of aluminiumfolie
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 2 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 5 kemirienoten
- 5 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels peper
- halve theelepel nootmuskaat
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Kook de cassavebladeren, knijp ze uit en snijd ze klein. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan en snijd de sereh fijn. Blend de bumbu tot een pasta en fruit dit in wat olie tot de geuren vrij komen. Verdeel de pasta in tweeën. Meng een deel met de cassavebladeren en vul hier de eend mee. Smeer de rest van de pasta over de eend en onder het vel. Wikkel de eend in bananenblad en daarna aluminiumfolie of alleen in aluminiumfolie. Omwikkel de eend met keukentouw en bak de eend in 2 tot 3 uur gaar in een oven op 180 graden. Je kunt de eend voor het bakken ook gedurende 45 min. stomen en daarna in 1 uur gaar bakken in de oven.