De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Balado Terong
Gestoofde aubergines in een hete saus
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 1,5 dl. water
- 3 daun salam
- bruine suiker
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 5 rode lomboks
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de aubergines door midden en daarna in kwarten. Verhit wat olie en bak de auberginestukken even aan. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks en rawits in ringen. Maak van de bumbu een pasta in de vijzel en fruit die in wat olie tot het geurt. Doe het water er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg bruine suiker en de daun salam toe en kook tot de suiker is opgelost. Voeg de aubergines toe en stoof tot ze gaar zijn.
download