De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Mas Saus Kecombrang
Gefrituurde karper in een hete saus met kecombrang
Ingrediënten:
- 700 gr. karper
- 5 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 2 kecombrang knoppen
- 1 stengel kecombrang
- 1 eetlepel oestersaus
- halve theelepel kunyit
- water
- zout
- olie om te frituren
Saus:
- 10 rode rawits
- 10 kerstomaatjes
- 6 rode lomboks
- 6 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 2 cm. djahe
- suiker
- zout
Bereiding:
Maak de vis goed schoon en dep hem droog. Snijd de kecombrang knoppen over de lengte door. Snijd de knoflook en lente-uitjes fijn. Neem van de kecombrang stengel alleen het witte deel en snijd het fijn. Maal dit met de lente-ui, kunyit, zout en de knoflook tot een pasta. Smeer de vis hiermee in en laat het een half uur marineren. Verhit ruim olie en bak de vis bruin en gaar, laat hem uitlekken.
Saus: Schil de djahe en snijd het fijn. Snijd de kerstomaatjes in stukjes. Snipper de rawits, knoflook en lente-uitjes. Ontpit de lomboks, snijd ze fijn en maal dit met de overige ingrediënten tot een pasta. Fruit deze pasta in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de oestersaus en het water toe en breng het geheel aan de kook. Doe de kecombrang knoppen en de vis er bij en stoof tot de vis goed warm is.