De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Bola-Bola Daging Ayam
Sop Udang Cemplung
Basisgerechten
Nasi Goreng Tiga
Bijgerechten
Tumis Sapi Lada Hitam
Smoor Ayam Djawa Dua
Gulai Ayam Padang
Abon Ayam Enak
Tahu Kukus Special
Tahu Lombok Hijau Su-un
Koffiesnacks
Kue Semprit Coklat
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Percik
Kip in kruidige kokosmelk van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 4 theelepels asem
- 1 dl. water
- 3 dl. dikke santen
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kaneel
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peperkorrels
Bereiding:
Snipper de sjalotten, pers de knoflook en snijd de lomboks fijn. Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Meng de bumbu met het asemwater en de santen. Marineer hiermee de kip tenminste 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Rooster de kip op een houtskoolvuurtje gaar in ca. 40 min.
download