De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mie Kuah Ebi
Bamisoep met kippengehakt en gedroogde garnalen
Ingrediënten:
- 500 gr. gare mie
Bouillon:
- 200 gr. kippengehakt
- 5 dl. kippenbouillon
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ebi
- 6 eetlepels ketjap asin
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olie
Garnering:
- handvol tauge
- 4 gekookte eieren
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels koriander
- 2 eetlepels ebi
- schijfjes limoen
Bereiding:
Hak de knoflook fijn, snijd de lomboks in ringen en snijd de djahe in luciferdunne reepjes. Week de 2 eetlepels ebi tot het zacht is en pureer het. Fruit de knoflook, djahe en de lomboks tot het gaat geuren. Voeg het gehakt en de garnalenpuree toe en bak alles droog. Voeg de bouillon en alle andere bouilloningrediënten toe en breng het aan de kook. Maal voor de garnering de ebi en rooster het in een droge koekenpan. Snijd de eieren in tweeën en snijd de lente-ui in ringen. Was de tauge in heet water.
Serveren: doe de mie en de tauge in een kom, schenk de bouillon er over en strooi de geroosterde garnalen, de korianderblaadjes en de lente-ui over de soep. Serveer de eieren, de schijfjes limoen en een schaaltje sambal bij de soep.