De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Es Kelapa Melon
Koud drankje met meloen, jonge kokos en agar-agar
Ingrediënten:
- halve cantaloupe meloen
- 1 zak kelapa muda
- 1 zakje agar-agar
- 1 ltr. water
- 5 eetlepels kristalsuiker
- sinaasappelsiroop naar smaak
- gestampte ijsblokjes
Bereiding:
Meng het water met sinaasappelsiroop en breng dit aan de kook. Roer de agar-agar hier door tot de agar is opgelost. Giet dit mengsel in een vuurvaste schaal en laat het volledig afkoelen, snijd het daarna in blokjes. Schil en snijd de meloen in blokjes. Laat de kelapa muda half ontdooien in een ruime schaal. Kook een kopje water en los daarin de suiker op. Doe alle ingrediënten met nog wat extra sinaasappelsiroop bij de kelapa muda, doe het gestampte ijs er bij en laat alles in de koelkast goed koud worden.
download