De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Godok Telor Puyuh
Pittige garnalen met kwarteleitjes en petehbonen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 150 gr. groene lomboks
- 50 gr. rode lomboks
- 2 tomaten
- 10 kwarteleitjes
- 15 petehbonen
- 7,5 dl. santen
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Pel de garnalen, snipper de sjalotjes en knoflook fijn, snijd de lomboks in schuine ringen, rasp de laos, ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Kook de kwarteleitjes hard en pel ze. Wrijf de bumbu tot een pasta en fruit dit in hete olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze van kleur veranderen. Voeg de lomboks, laos, daun salam, peteh, santen en tomaten toe en roerbak tot de garnalen gaar zijn. Doe de kwarteleitjes er bij en kook het geheel even door.