De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Pedis Tiga
Pittige kip in een kruidige rode saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kipfilet
- 2 uien
- 5 rode lomboks
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- 1 daun salam
- 3 tenen knoflook
- 6 kemirienoten
- trassi
- zout
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel sambal
- water
- 1 blik tomatenpuree
- suiker
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. De uien en lomboks in ringen snijden en deze fruiten in hete olie samen met de laos, djahe en salam. Pers de knoflook en hak de kemirienoten en de djahe fijn. Voeg dit toe samen met overige ingredienten behalve de tomatenpuree. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu de tomatenpuree en de suiker toe en verdun het geheel met het water, maar de saus moet nog wel wat dikkig blijven. Doe de kip erbij en laat die in de saus gaar sudderen. Haal de laos en daun salam eruit voor het serveren.